17 juni 2013

Geïnterviewd

Ik kan de intense spanning op m'n gezicht aflezen
Eerlijk gezegd had ik er niet tegenop gezien, maar toen de sessie eenmaal begon nam de spanning toe. Door een onverhoedse opmerking mijnerzijds tegen neef Paul omtrent het bevolkingsonderzoek darmkanker, vond dit interview plaats. Ik ben namelijk een behoorlijke uitzondering in die zin dat ik niet aan dit onderzoek deel wens te nemen. Het gaat om onderzoek aan de doelgroep: mensen van 55 tot 75 jaar oud. Een kleine hoeveelheid ontlasting wordt onderzocht; mocht daarin iets afwijkends gevonden worden, d.w.z. een aantoonbare concentratie bloed, dan wordt nader darmonderzoek verricht.
Ik ben überhaupt niet zo'n voorstander van bevolkingsonderzoek zoals ik al eerder heb aangegeven in deze Weblog, maar om daar nu middels een interview kond van te doen, daar had ik eigenlijk niet zo'n zin in. Maar op verzoek van het RIVM heb ik mij toch laten verleiden; het was kennelijk moeilijk om een gemotiveerde niet-deelnemer te vinden, althans bereid te vinden tot het geven van een interview dat openbaar gemaakt gaat worden.
Het interview
En dat interview vond vanmiddag plaats bij mij thuis. Mezelf natuurlijk goed kennend zie ik de spanning op m'n gezicht; daar getuigt de foto boven deze Weblog van. Ik vind het ook nogal wat om zo'n tegendraads standpunt in te nemen. Maar "dwars geboren" als ik ben kan ik het niet laten om tegen de achtergrond van mijn kennis en ervaring een eigen, onafhankelijk standpunt in te nemen; maar het viel me niet mee.
Cruciaal was natuurlijk de reden waarom ik zelf niet deel zou nemen aan dit gratis aangeboden onderzoek. Dat hangt samen met het geringe risico dat ik me zelf toe ken dienaangaande. Sinds ik me kan heugen heb ik altijd gezond gegeten, veel bewogen en ontspannen geleefd en dat zal ik ook altijd blijven doen. Dat is ook wat ik iedereen in zijn of haar oren zou willen toeteren: eet gezond, beweeg veel en leef niet te gespannen (dus geen interviews meer geven har har). In mijn Weblogs kun je uitgebreid lezen hoe ik daar zelf vorm aan probeer te geven.
Natuurlijk ben ik wel nieuwsgierig naar het resultaat. Eind van dit jaar komt het interview op Youtube.

Geen opmerkingen: