06 augustus 2013

Aardbeien die wèl smaken

Even zitten langs het beekje bij Vaals
Afgelopen vrijdag had ik een doosje aardbeien gekocht op de markt; prachtig doosje, aardbeien lagen me tegemoet te glanzen, maar .......... ze smaakten nergens naar. Waterig en weinig smaak als gezegd. Toevallig vond ik in m'n vriezer nog een doosje met ingevroren aardbeien van vorig jaar, gekocht op de markt in Vaals en die smaakten veel beter ondanks dat jaar ingevroren staan?! Snel met vriend Dick gebeld dat ik dinsdag langs zou komen in Vaals om aardbeien te kopen. Vanmorgen om 6.30 met de trein en om 10.00 uur was ik bij Dick in Vaals; het is een hele rit, maar ik had in de trein fijn zitten lezen; opnieuw een Wolkers. In Maastricht had ik nog wat lekkers gekocht voor bij de koffie. Na de koffie naar de markt; een drukte van belang en ik zag het al: het fruit zag er aanzienlijk beter uit en was (en daarover verbaas ik me telkens weer) veel en veel goedkoper dan bij ons in Bilthoven op de markt. Dus aardbeien, kersen en frambozen ingeslagen; erg kwetsbaar fruit, maar dat moest dan maar; ik zou het toch gaan invriezen of verwerken tot "Tova".
Spullen naar de flat van Dick gebracht en een wandeling gemaakt in de omgeving van Vaals; nog even bij het beekje gezeten (zie foto). Daarna terug naar de flat en nog wat nagepraat totdat Dick weg moest.
Vervolgens heb ik de wandeling naar Gulpen gemaakt; het was behoorlijk heet dus echt mijn weertje. Paar keer op een bankje wat kersen gegeten; dan kun je er langer en vaker van genieten. Zelfs al wandelend een paar bramen gescoord!
Aangekomen in Gulpen bij de snackbar van "An en Piet", op het busstation een friet met mayo en kalfskroket gegeten. Ik kom al heel wat jaartjes in die tent; ze hebben de lekkerste patat voor zover ik weet. Gezellig daar in dat Limburgse rumoer; An is een groot en luidruchtig praatster; daar zal ik binnenkort op terug komen in m'n Weblog.
Verder met bus en trein naar huis; onderweg "Brandende liefde" van Wolkers (uit)gelezen. Om 22.00 uur thuis en Roos gebeld voor een wijntje en ff bijpraten.

Geen opmerkingen: