11 augustus 2015

De bus op Ameland

Te vroeg op de controlepost, maar lekker aan de
koffie in Ballum
Zonder opzet liepen we vandaag opnieuw tegen de richting in. Roos had de route bestudeerd op het meegeleverde kaartje en had het richtingpijltje helemaal niet gezien; de door ons gekozen richting leek ons het meest logisch en leende zich uitstekend om stevig af te snijden. En zo kwamen wij als eerste bij de tweede controlepost alwaar we onzelf hebben laten verwennen met een mosterdsoepje resp. een Amelands broodje; hadden we zin in. We moesten er zelf om lachen toen we doorkregen dat we opnieuw tegen de richting in liepen. Later zouden we daar nog commentaar op krijgen van andere lopers maar deze keer deden we het eigenlijk per ongeluk, maar we vonden het wel best zo; we liepen weer de hele dag met z n tweetjes. Ik vind Ameland het minst interessante van de waddeneilanden; het wordt gedomineerd door de landbouw. Zoals Texel een verlengde is van Noord Holland, zo is Ameland echt een stukje Friesland terwijl de andere waddeneilanden veel meer iets eigens hebben. We hadden weer een stevig aantal kilometers in de benen toen we bij een bushalte kwamen. Ik ging eigenlijk vooral uit gewoonte even kijken en wat bleek.... ? De bus reed daar 1 keer in de 2 uur en zou over drie minuten aankomen. Tja, dan moet je hem ook nemen vind ik en zo zaten we een tien minuutjes later lekker aan de gebakken vis; van uitstekende kwaliteit!
(Een deel van) onze groep met de schipper op het achterdek
Helaas had groepsgenoot Rens ons gespot bij het uitstappen en dat zouden we de rest van de trip nog regelmatig moeten horen.
De avond eindigde met een Amelandse zanggroep van mannen die zeemansliederen zongen. Leuk! Dit was min of meer als afscheidsavond bedoeld. Enkele deelnemers gingen dansen op de muziek van de heren. Daarna weer met de hele groep op het achterdek gezeten en gegeten. Deze keer niet varen; morgen vroeg naar het laatste eiland Schiermonnikoog. Gelukkig is er niet te veel Oostenwind want dan is dit deel van de waddenzee te ondiep voor onze schepen; het water wordt dan de zee uitgeblazen en dan is laagwater echt telaagwater.

Amelands Shantykoor



Geen opmerkingen: