15 augustus 2015

Hulp bij navigatie

Onderweg veel bramen
Vandaag met Huib gewandeld; een rondwandeling vanuit Woerden. Eerst langs een vrij breed water waarvan we de stroomrichting niet konden duiden; het water stond gewoon stil. We waren nog niet zo ver gevorderd; er stond een verleidelijk bankje dus hebben we de meegenomen koffie gedronken. We aarzelden over het vrij brede water waar we langs hadden gelopen; de Kromme Rijn? Achter ons was een meneer ijverig aan het werk in zijn moestuin; die moest het weten dus sprak ik hem aan; het bleek de Oude Rijn te zijn. Hij vroeg of we lange afstands wandelaars waren; we moesten er zelf wat om lachen want we waren nog geen half uur onderweg, maar beaamden het wel. Deze meneer wilde wel eens weten hoe dat nou ging met een GPS en zo ontstond een heel gesprek. Hij was met een stel vrienden telkens een paar dagen het Naoberpad aan het lopen. Ja, het Boshuis in Ter Apel was hem goed bevallen en hij kende de wereldplaats Emmercompascuum. Ik schreef zijn e-mail adres op een boterhamzakje teneinde hem de adressen van een paar sites toe te kunnen sturen. Heb ik zojuist dan ook gedaan.
Hij vertelde ons een leuk verhaal van iets meer dan honderd jaar geleden. Zijn overgrootouders hadden zeer zuinig geleefd en bij hun overlijden was er een zodanige som gelds ter beschikking dat zijn grootvader daar een tweetal huizen van had kunnen realiseren waarin uiteindelijk zijn vader, hijzelf, zijn zoon - die we aan de overkant van het water zagen lopen - en inmiddels ook zijn kleinkinderen waren geboren; leuk verhaal.
Hij roeide naar de overkant van de Oude Rijn. Later groette hij ons nog met een opgewekt getoeter vanuit de auto toen we elkaar weer tegenkwamen bij de wandeling. Deze voerde ons over rustige wegen maar ook over kades, slechts bruikbaar voor wandelaars met veel bramen en door de warmte ook veel dazen; ik werd met mijn blote benen helemaal lek geprikt, maar ach, dat hoort erbij. We moesten zelfs met een primitief pontje een watertje oversteken waarvan Huib na de overtocht opmerkte dat er slechts 1 persoon tegelijk gebruik van mocht maken?!
Gezellig daggie weer.

Geen opmerkingen: