08 september 2015

Voelt niet zo goed

Rare dag vandaag. Het weer zag er redelijk uit; ik besloot om maar eens wat te gaan wandelen. Roos ging naar Amsterdam voor een lunchconcertje en ik wilde wat in de buurt gaan wandelen. Tas ingepakt; voor de zekerheid de verrekijker meegenomen en naar het station. Daar kwam ik tot mijn verrassing Roos tegen; op weg naar Amsterdam als gezegd. Ik laat het meestal van de trein die als eerste het station binnenrolt afhangen waar ik zal gaan wandelen; eigenlijk had ik naar Hollandse Rading gewild, maar dan had ik nog een kwartier moeten wachten dus dan maar de trein richting Zwolle. Uitgestapt op Amersfoort Vathorst en richting Bunschoten-Spakenburg gewandeld. Troosteloos landschap, gedomineerd door nieuwbouw, sloten die verlegd werden voor de nieuwbouw, maisvelden en motregen. Was weinig lol aan om hier te wandelen. Doorgesjokt naar Bunschoten; ik had nog geen tien kilometer gewandeld en ik voelde me toch raar moe; ging gewoon niet lekker meer. Op dat moment stopte er net een bus en die dacht ik wel even te kunnen nemen en ik stak snel over. De chauffeur liet me erin maar waarschuwde dat ik verdraaid gevaarlijk had gedaan. Daar had hij zeker gelijk in en ik maakte daar mijn excuses voor; voelde niet goed die combinatie van niet te verklaren moe en onoplettendheid.
Vervolgens had ik alle geluk met de aansluiting en binnen een uur stond ik bij de fitness. M'n fitness rondje gedaan; merkwaardig genoeg zonder problemen; geen last van die malle moeheid.
'sAvonds met Roos bridgen in onze bridgeclub; vorige week is de competitie weer begonnen en hebben we redelijk gescoord in de B-lijn waar we dit jaar zijn ingedeeld na een sabatical van mij. Eerst lekker kippetje bij Roos gegeten; was nog van ons Hanos-bezoek van vorige week. En het bridgen ging wel zo verschrikkelijk slecht dat we als derde van onderen zijn geëindigd.
Het geheel van deze dag gaf me een rot gevoel; net of de ouderdom nu echt begint toe te slaan. De volgende dag zou nog iemand van de bridgeclub me van de fiets toeroepen: op weg naar de C! Oftewel op weg naar de laagste lijn van onze bridgeclub daar waar we jaren lang in de A hebben gespeeld. Die opmerking paste helemaal bij m'n gevoel van deze dag.

PS Dat laatste over die opmerking van een lid van de club moet ik me verbeeld hebben; blijkt ner op gebaseerd te zijn.

Geen opmerkingen: