11 februari 2016

Die Rest sag' Ich nicht

Die alte Posthälterei
Bij onze aankomst in Osnabrück met de trein liepen we door de stad naar het oude centrum en het hotel. Roos had het weer goed voorbereid; hotel middenin het centrum op nog geen tweehonderd meter van het theater vandaan. Ook had zij al snel bij de balie van het hotel een folder gevonden van een Bayerische eetgelegenheid die haar wel geschikt leek. En zij had gelijk ..........
We verlieten het hotel en kwamen al direct langs genoemd restaurant "Alte Posthalterei" in de Hakenstrasse. We keken elkaar aan; was misschien wat vroeg om al te gaan lunchen, maar ach, waarom ook niet en van die beslissing kregen we geen spijt. Ontzettend gezellige gelegenheid; met hout aan de wanden als een berghut, gezellig gedekte tafeltjes; Biedermeier schilderijen aan de muur en genoeglijke zachte muziek op de achtergrond, kortom, helemaal het sfeertje waarom we zo graag in Duitsland zijn.
Biedermeier schilderijen aan de wand
Bij de ingang al een bord met het Tagesmenu; karbonade met Beilage. Hebben we besteld met een heerlijk glas Dunkel Bayerisches Bier; ik heb ervan genoten. We hebben direct voor 'savonds een tafeltje besteld, een beetje vroeg zodat we in ieder geval op tijd zouden zijn voor de opera. En na het bezoek aan het Felix Nussbaumhaus opnieuw heerlijk gegeten met een streekgerecht voor toe; we konden er weer tegen.
En uiteindelijk hebben we er op de dag van vertrek terug naar NL opnieuw geluncht; ik nam een combinatie van een aantal Beierse gerechten, o.a. Sauerkraut en gebakken Leberkäse; ai ai wat was dat lekker. Vooral de zuurkool vond ik bijzonder; ik doorproefde het zorgvuldig en vroeg aan de vriendelijke dame die ons inmiddels wel kende of ik goed geproefd had dat de zuurkool in "Schmalz" was gestoofd met Kummel. Zij beaamde dat, maar vervolgde lachend: "Die Rest sag' Ich nicht".
Zum Abschied kregen we nog een heerlijk glaasje Obstbrand dat we ons goed hebben laten smaken. Wij komen hier nog wel weer terug! Roos heeft al bedacht dat we naar de Harz gaan via Hannover en daar kun je prima heen flixen vanuit Enschede heb ik inmiddels uitgezocht en na afloop terug met de Flix naar Osnabrück om in ieder geval weer lekker te eten en wellicht weer een operaatje.

Geen opmerkingen: